Thursday, February 14, 2013

Eclere cu Crema de Ciocolata




Eclerele sunt prajiturile preferate ale sotului meu J si una din cele 3 pofte avute pe durata sarcinii…lol
De felul meu nu sunt fana a eclerelor pentru simplu motiv ca nu sunt pe gustul meu dar intr-un moment de inspiratie am reusit sa gasesc o varianta de crema ciocolatoasa care are textura perfecta si gustul perfect si reuseste sa le faca irezistibile chiar si pentru mine.

Ingrediente:

Coji :

200ml apa
150ml ulei
5 linguri de faina
Un pic de sare
3 oua ( 4 daca sunt mai mici)

Crema:

100ml lapte
100ml frisca lichida
2 linguri de amidon
100 gr ciocolata amaruie

Topping:

250 frisca lichida ( naturala)
2 linguri zahar pudra
1 plic intaritor de frisca ( optional)
Daca folositi frisca vegetala gata indulcita nu mai e nevoie de zahar si intaritor.

Décor:

Glazura de ciocolata sau zahar pudra vanilat

Pregatire:

Coji:

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot. Se adauga faina, toata odata, si se amesteca pana aluatul prinde consistenta si  se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa 5 minute sa se racoreasca.
Se adauga ouale , unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Rezulta un aluat usor lucios si usor cremos.
Se spriteaza eclerele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul ( incalzit in prealabil J )  pus pe treapta 1 ( cuptor cu gaz) cam 25 de minute sau pana cresc si se “bronzeaza” usor.

Crema

Frisca si laptele se amesteca cu amidonul. Amestecul se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa cu textura unei budinci. Ciocolata se rupe in bucati si se amesteca in amestecul cald. Crema se raceste.

Cojile se taie in doua pe lung ( in interior ar trebui sa fie aproape goale). Capacele se pun deoparte.
Baza eclerelor se umple cu crema.
Se bate frisca cu zahar si intaritor ( sau pur si simplu daca e frisca vegetala gata indulcita). Se spriteaza peste crema si se acopera cu capacele.
Se pudreaza cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata topita.
 

No comments: