Dintre prajiturile care se fac repede si se termina la fel
de repede, cea cunoscuta sub numele de “Fanta” intre gospodinele Romaniei e
poate cea mai populara.
“Scufita Rosie” e o varianta imbunatatita a Fantei , un pic
mai mult de lucru si un pic mai usor de taiat. De ce Scufita Rosie? Asa a
botezat-o prietena mea din cauza glazurii J
Blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de ulei
8 linguri de faina
1 praf de copt
1 praf de vanilie sau cateva picaturi de esenta de vanilie
Crema:
500 gr branza de vaci
200 ml frisca ( vegetala)
150gr unt moale
120 gr zahar ( se poate pune mai mult daca vrei mai dulce)
2 plicuri de vanilie sau ½ fiola de esenta
Glazura:
400ml suc de visine ( sirop lungit cu apa sau suc neacidulat
gata preparat ex. Giusto)
1 praf de budinca de vanilie ( Dr. Oetker) sau 6 linguri de
amidon
4 linguri de zahar ( daca folosesti suc cumparat doar 2 linguri)
Preparare:
Blat
Ouale intregi se freaca spuma cu zaharul si
zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga uleiul in fir
subtire ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt, cate o lingura,
in timp ce amestecam usor.
Rezulta o crema consistenta care se pune
intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se coace pe treapta 1 a cuptorului cu
gaz ( sau la temperature corespunzatoare acestei trepte la alte cuptoare) 20
-25 minute sau pana trece proba scobitorii.
Blatul rezultat se scoate pe un gratar si
se raceste.
Crema
Toate ingredientele se mixeaza la viteza
mare pana se obtine o consistenta cremoasa.
Glazura
Se fierbe 200 ml din sucul de visine la fel
ca laptele pentru budinca.
Praful de budinca si zaharul se amesteca cu
restul de suc de visine.
Cand sucul pus la fiert da in clocot
adaugam amestecul de praf de budinca , dam in clocot pana se gelifiaza ( 1-2
minute).
1.
Blatul racit se taie in doua transversal.
2.
Se intinde crema pe prima foaie, se acopera cu a
doua foaie peste care se pune restul cremei.
3.
Glazura putin racorita se intinde peste ultimul
strat de crema de la mijloc spre margini.
4.
Prajitura se pune in frigider timp de 1 ora
pentru patrunderea aromelor.
No comments:
Post a Comment