Alaturi de briose si cupcakes , cheesecake-urile sunt o mica
obsesie de a mea. Sa gasesti textura perfecta, “smooth enough but also
perfectly flavored” e un pic cam greu. De asemenea, nu-I tocmai usor sa le
scoti din forma asa ca forma de silicon cu fund de sticla de la Lidl a venit exact
la fix pentru una din retetele mele preferate.
New York cheesecake se face cu crema de branza, biscuiti graham
si o glazura de smantana si zahar.
Reteta mea e o adaptare cu ce se poate gasi usor prin
magazine.
Ingrediente blat:
400gr biscuiti integrali ( marca de Penny Market este foarte
buna)
100gr unt topit
Optional : 2 lingurite de zahar brun
Ingrediente umplutura:
450 gr branza de vaci ( am folosit de la Pilos la galetusa –
Lidl)
500gr smantana fermentata ( Boni de la Penny Market)
200 gr zahar ( poti pune mai mult daca iti place mai dulce)
2 linguri de zahar vanilat sau 1 fiola de esenta
3 oua mari sau 4 mici
Glazura:
500 gr smantana fermentata
150 gr zahar
1 lingura zahar vanilat
Pregatire:
1.
Biscuitii macinati grosier sau zdrobiti se
amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se tapeteaza o forma de tort (
30 cm) pe fund si laterale lasand o margine inalta. Forma se introduce in
frigider.
2.
Se aprinde focul in cuptor ( treapta 1 cuptor cu
gaz sau variantele adiancente acestei temperaturi in cazul altor tipuri de
cuptoare)
3.
Ingredientele pentru umplutura se pun in bolul
de mixer si se mixeaza la viteza mica 3 minute,
dupa
care la viteza mare 5 minute. Rezultatul e o crema fluida de consistenta unei
smantani groase. Amestecul se toarna in forma tapetata cu biscuiti si se introduce
in cuptor. Se coace 30 -35 de minute ( depinde de temperatura cuptorului) sau
pana umplutura e ferma pe margine dar se misca in mijloc.
4.
Ingredientele pentru glazura se mixeaza pana la
omogenizare. Se scoate tarta din cuptor si se distribuie pe suprafata tartei in
cerc de la margine spre mijloc ( astfel se evita scufundarea glazurii in
crema). Se reintroduce in cuptor pentru inca 5 minute.
Tarta se scoate din forma cand e rece altfel se risca
ruperea blatului si craparea suprafetei. Se raceste 2-3 ore in frigider ( sau
mai mult daca nu sunt pofticiosi care sa o incerce).
Se poate servi cu sos de fructe, dar noua ne place asa cum
e.
No comments:
Post a Comment